Un aspect important al vieţii de cuplu este reprezentat de viaţa sexuală a celor doi. Dacă este condimentată cu mai multe experienţe, cu momente pline de entuziasm sau executată mecanic, ţine de ambii indivizi, de trecutul lor mai mult sau mai puţin traumatic.
„Cu alte cuvinte, fiecare vine în cuplu cu propriile dorinţe şi fantasme, iar acestea ţin de caracterul, temperamentul, experienţele pozitive sau negative ale fiecăruia dintre noi, dar şi de ceea ce am auzit sau văzut la alţii. Deşi nu ne dăm seama, viaţa sexuală are la bază suferinţele partenerilor, care se transformă în dorinţe pentru a readuce echilibrul intern’’, precizează psihoterapeutul Constantin Cornea pentru CSID.
Altfel spus, sexualitatea este unul dintre mecanismele de care ne lăsăm ghidaţi, iar aceasta poate fi un factor de echilibru sau dezechilibru. De aceea, o persoană care se consideră împlinită şi satisfăcută din punct de vedere sexual are o stimă de sine crescută şi o mare încredere în forţele proprii.
Ce probleme îşi fac bărbaţii?
În general, în viaţa sexuală, bărbaţii se tem de multe lucruri şi îşi pun multe întrebări.
-
Putem începe cu dimensiunea penisului, care reprezintă una dintre problemele peste care nu pot trece cu vederea. Este oare îndeajuns de dotat?
-
Apoi timpul în care şi-a arătat sentimentele a fost mulţumitor pentru parteneră?
-
Se mişcă îndeajuns de mult şi de bine?
-
Partenera e satisfăcută?
-
Oare cu cine îl compară ea?
-
Este el superior sau inferior celorlalţi?
-
Poate da frâu liber imaginaţiei?
-
Oare cum îi place partenerei, mai repede, mai tare, îi place să încerce mai multe sau mai puţine poziţii?
-
Oare când este momentul să schimbe poziţia? De asemenea, ce părere ar avea partenera despre sexul în trei (eventual cu o altă femeie).
-
Oare îi place sexul oral?
Citeşte continuarea pe CSID.